presse.akkc.dk

De Syngende Træer i Kildeparken med julemusik og levende lys

PRESSEMEDDELELSE
Aalborg Kongres & Kultur Center
Mandag 20. november 2017

De Syngende Træer i Kildeparken med julemusik og levende lys

Traditionen tro vil Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) gøre sit til, at man kommer i den rigtige julestemning. Fra 1. søndag i advent vil julemusikken strømme ud blandt De Syngende Træer, og hver søndag i advent tændes der 200 levende lys i Kildeparken – et meget smukt syn, der sammen med de mange store stjerners julemusik får julestemningen til at sprede sig.

Aalborg har som den eneste by i verden en attraktion, som består af syngende træer. De Syngende Træer befinder sig i Kildeparken, og fra 1. december vil de emme af jul. Siden 1987 har 90 internationale kunstnere plantet et træ i parken, og i december kan gæster i Kildeparken opleve, at nogle af kunstnernes sædvanlige musik er skiftet ud med julemusik.

En helt særlig stemning
De fleste af os kender det. Julemusik kan sprede en helt særlig stemning som blandt andet hygge, afslapning og glæde. Derfor er der også mange musikere, som har lavet julemusik gennem tiden. Blandt de kunstnere som AKKC har haft på besøg, og som har plantet et træ, har hele 56 lavet julemusik. I hele december vil der derfor være 56 ud af de 90 træer, som vil spille juletoner frem for de sædvanlige sange, der ellers bliver spillet fra musikstanderne året rundt.

Sissel Kyrkjebø, Bob Dylan, Hansi Hinterseer, Beyoncé, Backstreet Boys, Elton John, Stevie Wonder, Cliff Richard og Jethro Tull er blandt de mange kunstnere, hvis træer i den grad kommer til at sprede julestemning i Kildeparken. For at gøre det nemt at spotte, hvilke træer der spiller julemusik, bliver musikstanderne igen i år julepyntet.

Levende lys hver søndag
Julemusik er ikke det eneste gæsterne i Kildeparken kan se frem til. Hver søndag i advent, udover juleaftensdag 24. december, vil der blive tændt 200 levende lys i Kildeparken. Park- og Naturafdelingen fra Aalborg Kommune har igen taget opgaven med at løfte julestemningen helt i top. Lysene tændes mellem kl. 15-15.30, og de forventes at brænde i cirka 3-4 timer.

Så hvis du mangler inspiration til en hyggelig søndagstur med masser af (gratis) julestemning, så kan Kildeparken og De Syngende Træer være et godt stoppested på turen.