presse.akkc.dk

En sand juleklassiker får nyt liv

PRESSEMEDDELELSE
Aalborg Kongres & Kultur Center
Fredag den 11. november 2016

En sand juleklassiker får nyt liv

Masser af magi, dansende snefnug og et live orkester er noget af det, der er i vente, når klassikeren Nøddeknækkeren indtager scenen i Aalborghallen i en ny opsætning af Peter Schaufuss Balletten fredag den 9. december.

Det kendte juleeventyr om pigen Clara og den levende nøddeknækker får nyt liv, når Peter Schaufuss Balletten opfører klassikeren i en helt ny opsætning med 20 internationale dansere i høj klasse og musikere fra London West End.

Kendt juleeventyr
En juleaften hun sjældent vil glemme. Sådan må den aften, rigmandsdatteren Clara oplever i Nøddeknækkeren, beskrives. Tryllekunstneren hr. Drosselmeyer, snedronningen, den levende nøddeknækker og den onde musekonge er kendetegnende for Hoffmans juleklassiker, der aldrig går af mode.

Nøddeknækkeren har tidligere været på juleprogrammet hos Aalborg Kongres & Kultur Center i mange sæsoner, og denne gang er det Peter Schaufuss Balletten, som præsenterer en ny opsætning, der er frit baseret på Hoffmans legendariske historie og Tjajkovskijs originale musik. Som en integreret del af forestillingen vil der være livemusik fra The Ben Holder Quartet.

2 x populære Ben
Det er nemt at huske navnet på de to populære herrer, der blandt andre står bag balletten, for de har begge navnet Ben. Ballettens kapelmester Ben Holder er til hverdag at finde ved de store scener i London. Her har han tidligere dirigeret musikken til succesturnéen med balletten The King og til den prisnominerede udgave af musicalen Sweeney Todd.

Ballettens designer Ben Rogers er ligeledes en mand, der har sin faste gang i den engelske teaterverden. Rogers og Holder arbejdede sammen på The King, og sidste år var det Ben Rogers, der sørgede for julestemningen til Peter Schaufuss’ opsætning af Nøddebo Præstegård.


Billetter til Nøddeknækkeren fredag den 9. december er i salg, og de kan købes i AKKC’s billetkontor tlf. 99 35 55 66 eller på akkc.dk samt ticketmaster.dk. Pris inkl. gebyr: A: 380 kr./ B: 330 kr./ C: 290 kr.