presse.akkc.dk

Leif Maibom gik fra kateder til komiker og fik Harlekinprisen 2017

PRESSEMEDDELELSE
Aalborg Kongres & Kultur Center
Tirsdag den 28. februar 2017

Leif Maibom gik fra kateder til komiker og fik Harlekinprisen 2017

Det var en gruppe forventningsfulde sponsorer, der tidligt i morges samledes for at møde manden, der skulle modtage Harlekinprisen 2017, indstiftet af direktør Ernst Trillingsgaard fra Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC).

Leif Maibom er navnet, og alle forventede en fornøjelig morgenstund med revyforfatteren, skuespilleren, instruktøren, direktøren, sangskriveren, klummeskribenten og prisvinderen.

- Ja, jeg håber da, det her kommer til at gå bedre end til Oscaruddelingen, så der ikke står Flemming Krøll på Harlekinprisen, lagde en morgenmunter Maibom ud.

I de næste 30 minutter fortalte Maibom om hans og hustruens, Jonnas tur fra katederet til humorens verden. Begge er uddannede lærere, men skiftede kateder i Sønderjylland ud med revyens verden, og de to åbner denne sommer den 36. sæson for deres succesrige Sønderborgrevyen, der i år spiller fra 31. maj og frem til 29. juli med 25.000 publikummer. Udover egen revy har Leif Maiboms karriere bragt ham forbi mange andre danske sommer- og vinterrevyer blandt andre Aalborg Vinterrevy, hvor han har medvirket 5 gange og mange, mange gange som tekstforfatter.

Leif Maibom og hustruen Jonna forventer fra næste sæson at trappe lidt ned, og lade andre gode og yngre kræfter tage mere og mere over.
Harlekin Prisen tildeles en dansk skuespiller, som har tilført skuespillerkunsten et væsentligt bidrag via sit årelange engagement eller nytænkende skuespillerkunst, og som har været en levende ambassadør for skuespillerfaget – ikke mindst et ideal for skuespilleraspiranter og yngre skuespillere. Prisen består af 15.000 kroner samt en Harlekinskulptur i glas udført af glaskunstner Lisbet Lange fra Aalborg.

- De figurer som Leif Maibom har skabt i sin lange revykarriere, både som skuespiller og tekstforfatter, har publikum elsket. Nok allermest den ikke alt for kønne og noget naive Thorleif. Der er latteren altid sikret fra publikum. Leif Maibom er en af landets bedste, som København aldrig rigtig har taget til sig, men det har resten af landet, fortæller Ernst Trillingsgaard.

Tidligere er Harlekin Prisen tildelt Frits Helmuth (2003), Lisbet Dahl (2004), Ulf Pilgaard (2005), Søren Østergaard (2006), Kurt Ravn (2007), Niels Olsen (2008), Malene Schwartz (2009), Susse Wold (2010), Ghita Nørby (2011), Tommy Kenter (2012), Per Pallesen (2013), Flemming Jensen (2014), Henrik Lykkegaard (2015), Ole Thestrup (2016) og Leif Maibom (2017)