presse.akkc.dk

Lindberg og Gintberg skyder MGP-festen i gang i Aalborg

PRESSEMEDDELELSE
Aalborg Kongres & Kultur Center
Fredag den 24. november 2017

Lindberg og Gintberg skyder MGP-festen i gang i Aalborg
Mette Lindberg og Kristian Gintberg byder op til MGP-fest
den 17. februar 2018 i Gigantium i Aalborg.
Den 17. februar 2018 kulminerer en af årets største fester for landets børnefamilier, når ti MGP-finalister indtager scenen i Gigantium i Aalborg. Her vil der blive heppet, danset og sunget fra klokken 20, når dette års værter Mette Lindberg og Kristian Gintberg byder op til MGP-fest.
MGP 2018 nærmer sig i et hæsblæsende tempo. Over hele landet er der i løbet af året blevet komponeret, spillet, stemmetrænet og øvet danse moves igen og igen. Blandt de godt 800 indsendte bud på vindersange har juryen udvalgt ti finalister. Og om et par måneder får hele Danmark chancen for at høre dem alle live fra Gigantium i Aalborg og på DR1 og DR Ultra, når det er MGP-tid. Både selve finaleaftenen den 17. februar og generalprøven blev solgt på rekordtider, da billetterne blev sat til salg.
- Vi glæder os enormt til at byde MGP velkommen tilbage til Aalborg, og med de her værter, bliver det jo en fest udover det sædvanlige, som jo heldigvis også alle de, der ikke fik billet kan nyde på nogle af de mange DR-kanaler, der dækker børne-grandprixet, glæder direktør Nicolaj Holm fra Aalborg Kongres & Kultur Center, der har hentet de to grand-prix’er til Aalborg, sig over.
Værternes hjerter
bløder for musikken
Værtsparret Mette og Kristian ved om nogen, hvad det vil sige at kreere musik, og begge har haft tonerne inde på livet det meste af deres liv. Mette Lindberg er selv professionel musiker og sanger med en international karriere, og så var hun en af de tre dommere og mentorer ved sidste års omgang X Factor. Kristian Gintberg er kendt i de fleste børnene-familier fra blandt andet Lille Nørd og Ramasjang Mysteriet på DR Ramasjang, og også han er sangskriver. Senest har han sammen med Jan Rørdam stået bag musikken til Ramajetternes jul, der sendes på DR Ramasjang i december. Om deres nye fælles musikprojekt som MGP-værter siger de:
-Sangene er skrevet af børnene og afspejler deres egne følelser. Det er unikt og ærligt. Jeg glæder mig ubeskriveligt meget til at være en del af showet sammen med Kristian. MGP er 100% pure good vibes, siger Mette Lindberg og medværten bakker op:
- Jeg glæder mig som en lille mis. MGP har altid været helt fantastisk, så at få lov at være ham der præsenterer det, er en kæmpe ære, siger Kristian Gintberg.
Vejen til MGP bliver
til ny TV-serie
MGP er en konkurrence. Men for børnene er det ikke konkurrenceelementet, der fylder. Det er snarere sammenholdet, venskaberne, arbejdet med sangene og festen, der er i centrum.
Noget af det helt særlige ved MGP er, at finalisterne hepper, danser og synger med på hinandens sange, til trods for, at de er konkurrenter. Årsagen er, at de i forløbet frem mod showet er blevet venner, og den del af MGP kan man se meget mere af til januar og hele vejen frem til show-dagen, når serien ”Drømmen om MGP” løber over skærmen på DR Ultra.
MGP er meget mere end en enkelt aften med 10 sange og et stort show. Det er også fællesskab, leg, venskaber og musikglæde. Målet med den nye programserie er, at synliggøre det fællesskab, som vi hvert år oplever mellem børnene – både under forberedelserne og på selve showaftenen og desuden give indblik i den udvikling, børnene og deres sange gennemgår i månederne op til MGP. Det er overvældende, hvor mange der hvert år sender bidrag ind og selvom det også er en musikkonkurrence, er det frem for alt en hyldest til håndværket, musikken og dens samlende egenskab, siger Magnus Banner, redaktør på MGP 2018.