presse.akkc.dk

Maskerade i moderne udgave krydret med slapstick

PRESSEMEDDELELSE
Aalborg Kongres & Kultur Center
Tirsdag 28. november 2017


Maskerade i moderne udgave krydret med slapstick

Det Kongelige Teaters moderne version af Maskerade kan opleves i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) fredag 19. januar kl. 20. Komedien er iscenesat af den prisvindende tyske instruktør Herbert Fritsch, der er kendt for at skabe ekspressive og gakkede universer.

Jens Jørn Spottag, Tammi Øst, Bjarne Antonisen og mange flere dygtige og erfarne skuespillere er på rollelisten. Jens Jørn Spottag er blandt andet kendt fra filmene Hvidsten Gruppen og To Verdener, hvor han vandt en Robert for bedste mandlige birolle. Han spiller rollen som Jeronimus, der som den eneste holder fast i, at maskeraden er satans værk. Jeronimus’ hustru, Magdelone vil gerne med til maskeraden, som giver anledning til vilde forelskelser, forviklinger og uorden. Rollen som Magdelone spilles af Tammi Øst, der har medvirket i et utal af danske film, serier og revyer, og som især er kendt fra de populære serier Taxa og Anna Pihl.

Klassiker krydret med slapstick
Danmarks betydeligste komediedigter, Ludvig Holberg, står bag den oprindelige opsætning af Maskerade, som nu er lagt i hænderne på tyske Herbert Fritsch. Den populære instruktørs iscenesættelser går for fulde huse på de tyske teatre, hvilket vidner om et talent og en kreativitet, der er Ludvig Holbergs klassiker værdig.

Den klassiske opsætning af Maskerade byder på et generationsopgør, hvor ungdommelig kærlighed står over for forældrearrangerede ægteskaber. Takket være Fritsch og hans moderne krydderi, kan publikum også se frem til indlagte, legende og udfordrende improvisationer og akrobatiske indspark, når Maskeraden spiller i Aalborghallen.

Rolleskift og omrokering
Oprindeligt skulle rollen som Jeronimus spilles af Søren Sætter-Lassen, men grundet sygdom er rollen gået til Jens Jørn Spottag, der før havde rollen som Leonard. Derfor er Bjarne Antonisen hentet ind og har overtaget rollen som Leonard.

Der er dømt masser af grin og slapstick, når Maskerade rammer de skrå brædder i AKKC.

Billetter til Maskerade i Aalborghallen fredag 19. januar 2018 kl. 20 er i salg og kan købes i AKKC’s billetkontor på tlf. 99 35 55 66, på akkc.dk samt ticketmaster.dk. Pris: A: 385 kr. B: 335 kr. C: 295 kr. inkl. gebyr.