presse.akkc.dk

Nordjyske deltagere fra Alene i vildmarken gæster outdoor messe

PRESSEMEDDELELSE
Aalborg Kongres & Kultur Center
Torsdag den 26. januar 2017

Nordjyske deltagere fra Alene i vildmarken gæster outdoor messe

Hvordan er det at være i total isolation med et minimum af hjælpemidler i de vilde norske skove? Med kun et kamera i hånden har ti danskere taget udfordringen op, og både deres fysiske og psykiske kamp bliver lige nu vist på DR3 i programmet Alene i vildmarken. Tre af deltagerne gæster outdoor messen i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) 10., 11. og 12. februar, hvor de fortæller om deres oplevelser.

Nordjyske Jon Lindberg Jensen fra Saltum og Stine Stjernholm fra Hjørring var sammen med Christian Hjort fra Herning en del af holdet på ti deltagere, der drog op i de norske skove på en overlevelsestur, hvis lige ikke før er bragt på tv med danske deltagere. Først skulle deltagernes basale behov opfyldes – mad, drikke, læ og varme skulle skaffes, og allerede efter kort tid begyndte den psykiske kamp med ekstrem ensomhed og isolation. De nordjyske deltagere løfter nu sløret for overlevelsesturens mange oplevelser og udfordringer på messen OUTDOOR 2017 – Natur, Jagt og Lystfiskeri.

Nordjyske deltagere fortæller
36-årige Jon Lindberg Jensen fra Saltum er mekaniker og har altid været god til at tænke kreativt og bygge fælder og shelters. Inden han tog afsted på turen, var han meget spændt på, hvordan dét at være alene ville påvirke ham i tiden efter overlevelsesturen, da han er meget socialt anlagt.

27-årige Stine Stjernholm fra Hjørring er studerende og har en stor viden om naturen og særligt spiselige planter. 32-årige Christian Hjort fra Herning har fra barnsben bygget egne redskaber, og er både jæger og erfaren fisker. Han har et tæt og respektfuldt forhold til naturen og kalder sig selv indianer.

Hvordan det gik for Jon med at være alene, om Stine kunne drage nytte af sin viden om planter, og om Christians kreativitet og tætte forhold til naturen var en fordel, kan de besøgende på outdoor messen finde ud af, når de tre deltagere fortæller om deres medvirken i programmet. Fredag 10. februar gæster Christian messen, lørdag 11. februar står Stine klar på scenen og søndag 12. februar kigger Jon forbi. Der vil også være mulighed for at tage en snak med deltagerne efter deres oplæg på scenen.

- Vi er meget glade for at kunne præsentere de tre deltagere fra Alene i vildmarken. Deres oplevelser berører netop dét, som messen handler om, nemlig at begive sig rundt i naturen og blandt andet jage og fiske. I programmet er det bragt til ekstremerne, og der handler det om direkte overlevelse. Vi er sikre på, at deltagernes historier vil interessere mange af de besøgende, der kommer på messen, fortæller Else Herfort, messe- og udstillingschef i AKKC.

Outdoor messe for femte gang
OUTDOOR er Danmarks store specialmesse for natur, jagt og lystfiskeri. Også denne gang vil de besøgende kunne opleve mange spændende produkter til udendørsaktiviteter, særligt til jagt og lystfiskeri, og der vil være et tætpakket program med foredrag, workshops med fluebinding, lerdueskydning, og så vil der også være mulighed for at tage en snak med foreninger som Naturvejlederne fra Aalborg Kommune, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Naturfredningsforening m.fl.

Det er femte gang dørene åbnes til outdoor messen, som gennemføres hvert andet år i AKKC.

OUTDOOR 2017 – Natur, Jagt & Lystfiskeri finder sted i Aalborg Kongres & Kultur Center 10., 11. og 12. februar. Åbningstiderne er fredag kl. 12-17, lørdag og søndag kl. 10-17. Entré: 100 kr. pr. person, børn (0-15 år) gratis ifølge med voksne. Yderligere information om messen og fotokonkurrencen kan findes på www.outdoormesse.dk. Kontakt også gerne messe- og udstillingschef Else Herfort tlf. 99 35 55 18, ehe@akkc.dk herom.