presse.akkc.dk

Nu kommer PETERS JUL og juleklassikeren har fået et sødt tvist

PRESSEMEDDELELSE

Nu kommer PETERS JUL og juleklassikeren har fået et sødt tvist

Morskabs-Theatret har premiere på årets juleforestilling 19. november
i Det Lille Teater i AKKC.
”Jeg glæder mig i denne tid, nu falder julesneen hvid…” De fleste danskere kender disse linjer fra julehistorien som alle kender, Johan Krohns bog om ”Peters Jul”. Morskabs-Theatret, Aalborgs store amatørscene, er nu næsten klar til at løfte tæppet for juleforestillingen, som rummer hele historien om Peter og hans jul - og meget mere.
De mange amatører har arbejdet siden august sammen med Instruktøren Martin Schwab for at skabe julestemning for hele familien i Det Lille teater i Aalborg Kongres & Kultur Center. I Morskabs-Theatrets opsætning, skabt af skuespiller og instruktør Martin Miehe Renard, sker der dog noget uventet i forhold til originalen: Peter bytter rolle med den fattige dreng Rasmus, og nu sker der en masse forviklinger. Forestillingen er fyldt med masser af iørefaldende sange og sjove påhit.
De to store roller som Peter og Rasmus spilles af 13-årige Benjamin Gjerding Laursen og 12-årige Bertil Asbjørn Vesterlund.
- Morskabs-Theatret er jo en slags rugekasse for unge talenter, fortæller formand Jan Lynge, og det er dejligt, at der hele tiden dukker nye unge op, som vil prøve kræfter med Teatret.
Helt nye er ikke alle, for Bertil var også med da Morskabs-Theatret spillede succes-forestillingen Folk og Røvere i Kardemomme By for to år siden. De to drenge har gået i hård skole hos instruktøren og Morskabs-Theatrets sangcoach Jørn Hald. For når man har hovedrollerne i en musical, skal man kunne synge godt! Så derfor får drengene og de øvrige medvirkende i forestillingen sangundervisning tre timer hver uge hos Jørn Hald, så stemmerne er helt klar til premieren 19. november.
Morskabs-Theatret er med denne forestilling på vej mod 20-års jubilæet, og der er i de 20 år blevet spillet næsten 30 forestillinger i AKKC med over 125.000 publikummer. Sidste års forestilling Emil fra Lønneberg blev set af mere end 4.500 nordjyder.
- Da vi begyndte for 20 år siden, var det et eksperiment, fortæller Jan Lynge. Kunne vi lave amatørteater på et så højt niveau, at folk ville betale for at se det? Tiden har vist, at vi havde fat i noget rigtigt, og gennem årene har vi kunnet sende adskillige talenter videre til det professionelle teater, når de havde trådt barneskoene hos os.
Som en særlig gave til hørehæmmede spiller Morskabs-Theatret igen i år en tegnsprogstolket udgave af juleforestillingen. Med hjælp fra to tolke på scenen, spilles Peters Jul i en tegnsprogstolket udgave søndag den 4. december kl. 11.
Peters Jul har premiere 19. november og spiller derefter hver uge frem til 18. december i Det Lille teater. Billetter købes i AKKC’s billetkontor tlf. 99 35 55 66 hverdage kl.12-17, eller på akkc.dk eller Ticketmaster.dk. Billetprisen er for voksen 160 kr., børn under 14 år og pensionister 80 kr. og familiepakke for 2 voksne og 2 børn koster 420 kr.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Flere oplysninger hos Jens Yde Blom, tlf. 40452411