presse.akkc.dk

Nytårskoncert i ægte wiener-stil

PRESSEMEDDELELSE
Aalborg Kongres & Kultur Center
Mandag den 7. november 2016

Nytårskoncert i ægte wiener-stil

Publikum kan opleve repertoiret fra nytårsdags verdensberømte tv-koncert, når wienerorkestret Schönbrunn Festival Orchestra Vienna gæster Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) søndag 8. januar. Den festlige nytårskoncert er igen i år arrangeret af Lions Club Aalborg.

Det var intet mindre end en stor succes, da det østrigske wienerorkester Schönbrunn Festival Orchestra Vienna gæstede AKKC sidste år med deres nytårskoncert. Hele 5 stjerner blev det til fra Nordjyske anmelder, der skrev: ”Publikums jubel og glæde ved genhøret med de fejende valse og pompøse marcher og deres stærke medleven bevidner, hvor glimrende en fremførelse denne form for wienermusik fik”. Nu kan publikum igen opleve det talentfulde orkester, når de gæster AKKC søndag 8. januar kl. 16.

Kun to steder i Danmark
Det festlige wienerorkester er specialister i nytårskoncerter, og de har turneret over hele verden. Sidste år førte turnéen dem til 15 af Skandinaviens førende koncertsale, hvor publikum blandt andet kunne nyde de mange store klassikere af Strauss-familien; Johann Strauss den ældre, Johann Strauss den yngre, Eduard Strauss og Josef Strauss.
På årets turné har to danske byer eksklusivt fået mulighed for at præsentere orkesteret. I Aalborg og København kan publikum derfor gå ind i det nye år på den mest festlige wienermanér.

Solister i topklasse
Nytårskoncerten er ikke kun en klassisk koncert med Schönbrunn Festival Orchestra Vienna, men indeholder også smuk sang. Den tyske sopran Theresa Krügl, som blandt andet har sunget i opsætningen af Figaro på Niederbayerichen Landestheater og Flagermusen på Schönnbrun Palace Theater i Wien, er med på scenen. Det er også tenoren Angelo Pollak, som blandt andet har medvirket i Wiener Statsoperaens børneopera Aladdin og Drømmeprinsen. Han har desuden optrådt i Slotsteater Schönbrunn i både Tryllefløjten og Barberen i Sevilla.

Koncertrepertoiret vil ligesom sidste år indeholde de kendte valse, polkaer og galopper af Strauss-familien – som traditionen til en ægte wiener-nytårskoncert foreskriver. Musikken præsenteres af 35 af de mest talentfulde, klassiske wiener-musikanter fra Schönbrunn Festival Orchestra Vienna.

Billetter til Schönbrunn Festival Orchestra Viennas nytårskoncert søndag den 8. januar kl. 16 er i salg, og de kan købes i AKKC’s billetkontor tlf. 99 35 55 66 eller på akkc.dk samt ticketmaster.dk. Pris inkl. gebyr: A: 475,-/B: 450,-/C: 420,-/D: 375,-. Koncerten er arrangeret af Lions Club Aalborg.